top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrieda van Dijen

Waarom een boek lezen over het Mindbody Syndroom/TMS zelden genoeg is om van je klachten af te komen


 

De inmiddels overleden revalidatiearst Dr John. E. Sarno vertelt in zijn boeken dat sommige mensen alleen al door het lezen van zijn boeken van hun klachten af zijn gekomen.Dit schept nogal wat verwarring en daarom een goede reden om er iets over te schrijven.


Wat ik regelmatig hoor als iemand bij mij in behandeling komt: “Ik heb alles gelezen over het Mindbody Syndroom/TMS maar ik hoor kennelijk niet tot de categorie mensen die lezen en genezen, mij is het in ieder geval niet gelukt!” Voor mensen die van nature de lat hoog leggen voelt dit als falen. Ik ben toch zeker niet dom en zeer wel in staat om de aangeboden kennis uit de boeken goed te kunnen begrijpen en toe te passen.


“Ik heb alles gelezen over het Mindbody Syndroom/TMS maar ik hoor kennelijk niet tot de categorie mensen die lezen en genezen, mij is het in ieder geval niet gelukt!”

Gemotiveerd en met de beste wil van de wereld sta je open voor de oplossing en je bent ervan overtuigd dat het jou gaat lukken.

Tja, was het maar zo eenvoudig! Ik kan je met zekerheid zeggen dat de overgrote meerderheid niet zonder begeleiding van zijn chronische klachten afkomt.

Het lezen over het Mindbody Syndroom geeft je inderdaad veel inzichten, verbreedt je kennis en draagt zeker voor een deel bij aan de weg naar verandering en genezing, maar bij de kern van je chronische pijnklachten komen, daar is echt meer voor nodig.

Waarom heb je begegeleiding nodig?

Je wil dolgraag de diepliggende oorzaak van je klachten vinden dat is duidelijk, maar dat blijkt veel complexer dan je gedacht had. Je brein wil je namelijk te allen tijde beschermen voor gevoelens en gedachten die misschien te pijnlijk of zelfs te bedreigend voor je kunnen zijn. Daarbij komt dat je onbewust bang bent voor gevoelens die je niet in de hand hebt. Je hoofd streeft naar zekerheden, je vermijdt graag verandering omdat je niet in verwarring gebracht wil worden. De ogenschijnlijk veiligste weg is emoties en confronterende gedachten onderdrukken. Dat lukt voor lange tijd tot het lichaam NEE zegt. Je Lichaam geeft glas helder aan dat er iets veranderd moet worden.

Chronische pijn, angsten, depressie vertelt je iets over jou, over wie je bent geworden, hoe je omgaat met je omgeving, conditionering, levenservaringen en geprogrammeerde geloofovertuigingen. Je denkt dat jouw waarheid DE waarheid is maar misschien is dat juist je verdedigingsmechanisme. Onderdrukken van emoties en pijnlijke gedachten veroorzaken stress en die langdurig opgebouwde stress verzwakt het immunsysyteem.


Je Lichaam geeft glas helder aan dat er iets veranderd moet worden.

De zwitserse psychiater Dr Carl Jung heeft het over: de schaduw, de kanten van jezelf die je niet wil zien. Vanuit vertrouwen neem ik je mee naar die schaduw. De waarheid die jou al langere tijd ziek maakt, pijn veroorzaakt en je hele systeem verlamd en verzwakt.

Wil je ook uit je comfortzone stappen? Stel het niet langer meer uit en stop met zoeken. Ik neem je bij de hand. Wees voorbereid op een nieuw begin!

Een kleine opsomming van een aantal Mindbody aandoeningen; chronisch vermoeidheid, rugpijn, schouderpijn, nekpijn, angst en paniekstoornis, depressie, hoofdpijn, migraine, gewrichtspijn, huisaandoeningen, acné, eczeem, psoriasis, hyperventylatie, fybromyalgie, astma, prikkelbare darm, buikpijn, maagpijn, spierpijn, whiplash, carpaaltunnelsyndroom, rsi, tinnitus, restless legs, hielspoor, slapeloosheid, eetstoornissen, allergie, ME, kaakpijn en nog ZOVEEL meer andere aandoeningen!


Meer weten?


Vind je het Mindbody Syndroom een interessante benadering? En wil je graag weten wat het voor jou kan betekenen?  Neem contact op of maak een afspraak.

Bel me op 06 248 833 31 of kijk op www.friedavandijen.nl


Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting.1.807 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page