top of page

Mijn aanpak

Mijn aanpak van het Mindbody Syndroom begint met luisteren en loslaten.

Wanneer je naar mij toekomt, hebben we een verkennend gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. De start is altijd jouw persoonlijke verhaal. Daar nemen we echt de tijd voor. Om welke chronische (pijn)klachten gaat het? Welke wegen heb je tot nu toe bewandeld om van je pijn of klachten af te komen? Waar loop je tegenaan? Hoe ziet jouw leven eruit? Daarna leg ik uit wat het Mindbody Syndroom precies is en wat het, op basis van wat je mij hebt verteld, voor je kan betekenen.

 

Accepteren dat jouw klachten geen lichamelijke oorzaak hebben.

Als jouw verhaal wijst op het Mindbody Syndroom, wil ik je heel graag helpen om afscheid te nemen van je pijn of andere klachten. Daarvoor is het noodzakelijk dat je beseft en accepteert dat je klachten geen lichamelijke oorzaak hebben. De pijn die je voelt, de klachten die je hebt zijn echt. Maar de oorzaak is niet lichamelijk. Dat accepteren kan lastig zijn. Als jou jarenlang wordt verteld dat je rugpijn hebt, omdat er een wervel scheef zit; dat je blessures en pijn krijgt omdat je je lijf verkeerd gebruikt of dat je maar moet leren leven met fybromyalgie of een prikkelbare darm. Dan is het best eng om dat los te laten. Want een diagnose geeft houvast.

 

Bedreigende emoties bij de horens vatten

Maar dat houvast is schijn. Het belemmert je om op zoek te gaan naar de werkelijke oorzaak van je pijnklachten. Onderdrukte gevoelens van angst, schuld of woede. Emoties waarvan jouw brein goedbedoeld de aandacht afleidt door elders pijn te veroorzaken. Pak je die emoties wel bij de horens, dan zal je merken dat ze veel minder bedreigend zijn dan je denkt.

 

Ik sta naast je

Als je de stap naar een andere benadering wilt en kunt maken, sta ik naast je. Ik help je de werkelijke oorzaak van je pijn te ontmantelen en afscheid te nemen van je chronische klachten. Bel of mail voor een eerste kennismaking.

Meer weten? Boek een lezing over het Mindbody Syndroom

Vind je het Mindbody Syndroom een interessante gedachte? En wil je graag weten of het wat voor jou of voor iemand anders kan betekenen? Ik geef lezingen over het Mind Body Syndroom aan groepen van 5 tot 25 personen. Dus heb je familie en/of vrienden voor wie dit mogelijk interessant is, ik kom graag bij je langs voor een lezing.

Mijn aanpak
bottom of page