top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFrieda van Dijen

Mindbody Syndroom en Burn - Out

Een interview met Nicolette de Boer (gedragswetenschapper, docent en auteur) over hoe zij haar Burn-out overwon. 


Wat doe je als je normale leven instort…


Kort na het verschijnen van haar eerste boek ParkinsonPartner, werd Nicolette hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van haar echtgenoot gingen haar draagkracht te boven. Naast mantelzorgen moest zij ook aan haar eigen herstel werken. In die periode belde ik haar om weer eens gezellig bij te praten over onze levens, maar onze ontmoeting verliep heel anders dan ik had verwacht. Nicolette was vast gelopen dat was overduidelijk. 

Ze vertelde me in alle openheid wat haar was overkomen, een indringend verhaal wat mij persoonlijk raakte. Tijdens ons gesprek kon ik haar iets vertellen over mijn werk, het Mindbody Syndroom. Hoe onderdrukte emoties lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaken. Burn-out wordt niet veroorzaakt door te hard werken, maar door de druk die je onbewust op jezelf legt. Een aantal van deze inzichten heeft ze meegenomen in haar nieuwe boek; "De vliegende kreeft". Een boek over hoe zij haar Burn-out overwon. Ze schrijft in alle eerlijkheid over haar angsten, hoop en herstel, een aanrader voor alle mantelzorgers.Op haar website voor 55-plussers; www.nicolettedeboer.com, deelt ze haar ervaringen, geeft ze adviezen en tips om gezond en vrolijk oud te worden. Meer weten?


Vind je het Mindbody Syndroom een interessante benadering? En wil je graag weten wat het voor jou kan betekenen?  Neem contact op of maak een afspraak.

Bel me op 06 248 833 31 of kijk op www.friedavandijen.nl


Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting.

466 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page